Se her hvordan Bygma kan hjælpe dig med initiativer til dit ansvarlige byggeri

Se her hvordan Bygma kan hjælpe med dit byggeri

ProffDok – dokumentation og CO2-kørselsregnskab til dit byggeri

Når du køber dine materialer og produkter via Bygma, leverer Bygma CO2-kørselsregnskab for Bygma lastbilens aftryk på netop din ordre, som en hjælp til at imødekomme klimakravene i BR18. Bygma hjælper samtidig med dokumentationen til dit byggeri. Du kan nemt og gratis hente en dokumentationspakke på dine indkøbte materialer. Det er en tidsbesparende løsning, som giver et nemt overblik, sporbarhed og som let kan videresendes til DGNB auditor eller lign.
Dokumentationspakken indeholder bl.a.:

  • Lovpligtig dokumentation
  • Vedligeholdelses dokumentation
  • Dokumentation til kvalitetssikring
  • Dokumentation til certificeret byggeri, herunder EPD’er, indeklima- og miljøcertificeringer som Svanemærket, Indeklimamærket mv.

Certificeret træ

Din sikring for ansvarligt forvaltede skove

Vi vil i Bygma gerne sikre os, at det træ vi sælger er forvaltet ansvarligt. Derfor er alt importeret træ leveret af vores forretningsenheder i Danmark enten FSC- eller PEFC-certificeret, som betyder at en uafhængig tredjepart har kontrolleret dokumentationen for, at det stammer fra ansvarligt forvaltede skove og er lovligt fældet.

Certificeret træ er din garanti for, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Det tager samtidig hensyn til de mennesker, der arbejder i skoven er sikret både uddannelse, sikkerhedsudstyr og en fair løn.

Det certificeret træ opfylder samtidig ét af mange krav ved certificerede byggerier.

I alle Bygmas fakturaer og følgesedler er det oplyst, hvilken PEFC- eller FSC-certificerings claim træet har. Bygma hjælper med ét samlet excelark med alle de indkøbte træmængder og angivelse af specifik claim – klar til at sende videre til DGNB auditor.

Det grønne valg

Et mindre miljøbelastende valg af produkter til dit byggeri.

I Bygma vil vi gerne sikre mere ansvarlighed og omtanke for miljøet i byggeriet. Hos Bygma finder du et stort udvalg af produkter til certificeret byggeri; fra certificeret træ til indeklima- og miljømærkede produkter.

Vi oplever, at der er usikkerhed om, hvilke produkter der er mindre miljøbelastende. Derfor har vi lavet Det grønne valg, som let giver et overblik over, hvilke produkter der er indeklima- eller miljøcertificeret og kan indgå i et certificeret byggeri.

Disse produkter og den tilhørende dokumentation har vi identificeret, samlet og mærket med Det grønne valg for at gøre det nemt for vores kunder at træffe et materialevalg der kan indgå i et certificeret byggeri.

Det grønne valg finder du i vores forretninger, på vores hjemmeside, tilbud, ordre, fakturaer og følgesedler.

Få vejledning til dit byggeri

Når du skal starte på et byggeri, kan du få god vejledning ved en af vores bæredygtighedskonsulenter, der sikrer at du lever op til alle kravene indenfor den pågældende certificering eller klimakravene i BR18.

Du finder herunder kontaktoplysninger, og ellers finder du også vores mange bæredygtighedsambassadører i alle vores forretninger, som står klar til at hjælpe dig videre med dit byggeri.

Sådan hjælper Bygma dig

Bygma står klar til at hjælpe dig. Book et møde og bliv klogere på hvor Bygma kan hjælpe netop din forretning:

Kontakt en af vores regionale bæredygtighedskonsulenter med spørgsmål indenfor ansvarligt byggeri.

Region Øst

Elnaz Ehsani
Klima- og bæredygtighedsdirektør
Civilingeniør – speciale i energi og indeklima
DGNB-auditor
Konsulent i Svanemærket byggeri
Tlf. 2779 6461
E-mail: [email protected]

Region Nord

Pernille Olesen
Bæredygtighedskonsulent
Civilingeniør – speciale i miljøledelse og bæredygtighed
DGNB-konsulent
Tlf. 2666 7377
E-mail: [email protected]

Region Fyn/Syd

Søren Pfeffer Rasmussen
Bæredygtighedskonsulent
Murer og bygningskonstruktør
DGNB-konsulent
Konsulent i Svanemærket byggeri
Tlf. 2779 2071
E-mail: [email protected]

Region Midt

Emil H. Pelsen
Bæredygtighedskonsulent
Civilingeniør – speciale i bæredygtighed
DGNB-auditor
Konsulent i Svanemærket byggeri
Tlf. 2778 0085
E-mail: [email protected]

Kontakt

I samtlige forretninger har vi uddannet bæredygtighedsambassadører, som står klar til at vejlede dig i krav til dit ansvarlige byggeri, valg af produkter og materialer.